ایچلی گیگناخ ( خاگینه رولتی )

ایچلی گیگناخ ( خاگینه رولتی )

خاگینه یکی از دسرهای سنتی در شهرهای مختلف کشورمان است. خاگینه رولتی یا مغزدار که در زبان ترکی به آن "ایچلی گیگاناخ" میگویند و مربوط به شهر تبریز است. امیدوارم تجربه خوبی از تهیه و میل کردن آن داشته باشید.


 ایچلی گیگناخ ( خاگینه رولتی ) - تصویر 1

مواد لازم:

  • آرد / 3 قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ / 3 عدد
  • ماست / 3 قاشق غذاخوری

مواد لازم برای شربت:

  • شکر / 1 پیمانه
  • آب / نصف پیمانه
  • گلاب / 3 قاشق سوپخوری
  • زعفران دم کرده / مقداری

مواد لازم برای داخل گیگناخ:

  • گردوی درشت خرد شده / نصف پیمانه
  • پودر گل محمدی / 1 قاشق غذاخوری
  • دارچین، زنجفیل و هل / یک قاشق مرباخوری

طرز تهیه:

شکر و آب را مخلوط کرده و سپس روی حرارت بگذارید تا شکر درون آب حل شود ( نیازی به قوام آمدن نیست، به محض حل شدن شکر از روی حرارت بردارید ) سپس زعفران و گلاب را اضافه کرده و کنار بگذارید تا خنک شود. ( باید کاملاً خنک شود، میتوانید داخل یخچال قرار دهید )

تخم مرغها را با چنگال کمی بزنید تا از حالت لختگی درآید، سپس ماست ( بهتر است سفت و شیرین باشد ) و آرد را اضافه کنید و باز کمی هم بزنید تا مایه یکدستی داشته باشید. میزان غلظت مایه گیگاناخ به اندازه ماست شل و روان است. اگر شل بود، نصف قاشق دیگر آرد اضافه کنید.

یک تابه 28 سانتی را روی حرارت بگذارید تا کمی گرم شود، سپس به اندازه 2 تا 3 قاشق غذاخوری، روغن اضافه کنید. بعد از اینکه روغن گرم شد، ( روغن داغ نشود ) مایه را به صورت یکنواخت در تابه ریخته و با حرکت دادن تابه پخش کنید.

در تابه را بگذارید تا مایه ببندد. وقتی یک روی کرپ کمی طلایی شد، روی دیگر آن را برگردانید. اگر وسط کرپ کمی باد کرد، با چنگال چند سوراخ کوچک روی آن بزنید.

وقتی هر دو روی کرپ طلایی شد، حرارت زیر تابه را خاموش کرده و در آن را بگذارید تا کمی نرم و انطاف پذیر شود و هنگام رول کردن نشکند. ( حدود 5 دقیقه )


پودر گل سرخ، زنجفیل، دارچین و هل را مخلوط کرده و روی سطح کرپ پخش کنید.

گردوی خرد شده را در وسط خمیر به شکل یک خط پهن بریزید.

یک طرف خمیر را موازی با گردوها به وسط آن برگردانید و بعد طرف دیگر آن را برگردانده و با چند خلال دندان ثابت کنید.

تابه را روی حرارت بگذارید و شربت خنک را روی رول آماده بریزید.

حرارت را کم کنید و از شربت کف تابه، قاشق قاشق روی آن بریزید.

بعد از اینکه شربت غلیظ شد، رولت را داخل ظرف سرو منتقل کرده و به دلخواه برش بزنید.

و سپس با خلال پسته یا هر مغز دیگری که تمایل دارید، تزئین کنید.

این رولت را به صورت گرم یا سرد، برای دسر و یا صبحانه میتوانید سرو کنید.

 ایچلی گیگناخ ( خاگینه رولتی ) - تصویر 2

از شیره انگور یا عسل نیز میتوانید به جای شربت تهیه شده، استفاده کرد.

مطلب اختصاصی مامی سایت

ارائه دهنده: خانم مریم محمدی


کلمات کلیدی :
نظرات بییندگان :

بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشونه پیدا کنید.

مشاهده سایت نشونه