حلوای آرد نخودچی ( تبریز )

حلوای آرد نخودچی ( تبریز )

 حلوای آرد نخودچی ( تبریز ) - تصویر 1از معروفترین حلواهای شهر ما ( تبریز ) که به عنوان دسر کاربرد دارند می توان حلوای بادام، حلوای زنجبیلی، تر حلوا، حلوای آرد نخودچی، حلوای گردو و پسته را نام برد.

حلواهای جدیدتری هم امروزه وارد فرهنگ غذایی ما شده مثل حلوای شطرنجی یا شیر عسلی که تهیه آنها مهارت و حوصله می خواهد. البته انواعی از حلواهای سنتی هم هست که نه به عنوان دسر بلکه برای صبحانه استفاده می شوند، مثل حلوای گردویی و حلوای شکری سنتی که جزو سوغاتی ها این شهر هم هست و من به مسافران عزیز توصیه میکنم.

طرز تهیه و بافت این حلواها متفاوت بوده و هرکدام نکات ظریفی در تهیه دارند. امروز نحوه تهیه حلوای نخودچی را برایتان توضیح میدهم.

موادلازم:

  • آرد نخودچی / 300 گرم
  • روغن یا ترجیحاً کره / 200 گرم
  • هل / یک قاشق مرباخوری
  • زنجبیل / یکقاشق مرباخوری
  • پودر قند / 250 گرم
  • گردوی خرد شده / نصف لیوان
  • شکلات تیره / 100 تا 150گرم
  • دارچین / به دلخواه

روش تهیه:

آرد را حتماً الک کنید. آرد نخودچی نیاز به تفت دادن زیاد ندارد، چون قبلاً نخودچی مورد استفاده در آن تفت داده شده است.

بعد از حدود 15 دقیقه تفت دادن آرد نخودچی روی حرارت ملایم، کره را به آرد بیافزایید. ( مقدار کره به حدی باشد که آرد نخودچی خمیر مانند شود ) کمی هم این خمیر را روی شعله تفت دهید تا آب کره تبخیر شود.

 حلوای آرد نخودچی ( تبریز ) - تصویر 2

سپس پودر قند، زنجبیل و هل ( به دلخواه ) را افزوده و مواد را خوب به خورد هم بدهید.

 حلوای آرد نخودچی ( تبریز ) - تصویر 3

ته سینی مناسبی را مرطوب کرده و کیسه نایلونی را روی آن پهن کنید.

 حلوای آرد نخودچی ( تبریز ) - تصویر 4

مواد را روی نایلون ریخته و به ضخامت 1 الی 1.5 سانتیمتر باز کنید

 حلوای آرد نخودچی ( تبریز ) - تصویر 5

و در حالی که خمیر داغ است شکلات را روی آن رنده کنید. گرمای خمیر، شکلات را آب میکند. روی شکلات کمی دارچین

بپاشید

 حلوای آرد نخودچی ( تبریز ) - تصویر 6

و گردوی ریز خرد شده روی آن پخش کنید

 حلوای آرد نخودچی ( تبریز ) - تصویر 7

و خمیر را به کمک نایلون رول کنید. ( تصویر این قسمت متحرک است، صبر کنید تا کامل لود شود! )

 حلوای آرد نخودچی ( تبریز ) - تصویر 8

و به همین شکل داخل یخچال بگذارید تا کمی خودش را بگیرد، ولی سفت نشود. ( اگر رول شما سفت شود برش آن سخت شده و می تواند باعث خرد شدن حلوا شود - حدوداً یک ربع تا 20 دقیقه کافیست)

 حلوای آرد نخودچی ( تبریز ) - تصویر 9

به کمک چاقوی نازک و تیزی رولت را به ضخامت های یکسان و دلخواه برش داده

 حلوای آرد نخودچی ( تبریز ) - تصویر 10

و داخل سینی بچینید تا کمی هوا بخورد و ترد شود. ( حدود یک ساعت )

 حلوای آرد نخودچی ( تبریز ) - تصویر 11

در ظرف مورد نظر بچینید و از طعم آن لذت ببرید.

 حلوای آرد نخودچی ( تبریز ) - تصویر 12

 حلوای آرد نخودچی ( تبریز ) - تصویر 13

ارائه ی دستور: خانم پرستو احمدی (parvaz)

تهیه و عکس: مریم محمدی ( اختصاصی مامی سایت )

мебель на заказ

کلمات کلیدی :
نظرات بییندگان :

بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشونه پیدا کنید.

مشاهده سایت نشونه