نان شیرمال

نان شیرمال

 نان شیرمال - تصویر 1نان بسیار خوشمزه و تجربه شده ای که میتونه سفره #افطارمون رو زیباتر کنه یا یک عصرانه دوست داشتنی برای خانواده باشه و بوی مطبوع نان شیرمال داغ رو در فضای خونه پر کنه!

مواد لازم:

  • آرد / سه و نیم پیمانه (لیوان) حدود نیم کیلو
  • مایه خمیر فوری / 1 قاشق غذاخوری ( قاشق 15 میلی لیتری )
  • شکر / 1 قاشق غذاخوری
  • آب گرم / 1/4 لیوان
  • شیر ولرم / 1 لیوان
  • کره / 1/4 لیوان ( 50 گرم، قابل افزایشه تا 100 گرم من کمترین حد رو میریزم )
  • شیر خشک نیدو / 1 قاشق غذاخوری ( در صورت تمایل )
  • تخم مرغ / 1 عدد ( از زرده ش واسه رومال کردن استفاده کردم و از سفیده ش به عنوان چسب لای مواد )
  • شکر / 3 قاشق غذاخوری (من کمترین حد مطلوب رو میریزم چون لاش باز هم شکر و بعضا کشمش میره و روش رو بعد از پخت عسل میدم)

طرز تهیه:

اول خمیر مایه رو عمل میاریم (عکس ش 1) با 1/4 لیوان آب گرم و 1 ق غ شکر، اما میتونید قاطی آرد کنید (که البته مراحل استراحتش میشه 3 مرحله 1.5 ساعت، 1 ساعت و نیم ساعت یا حالا با تخفیف 20 دقیقه)،
بعد شیر و روغن و شکر و کمی وانیل ( و این دفعه 1 قاشق غذاخوری شیرخشک نیدو هم ریختم ) رو توی ظرف بزرگ و با قاشق چوبی مخلوط میکنیم و مایه خمیر عمل اومده رو اضافه میکنیم و بعد آرد رو کم کم اضافه میکنیم تا جاییکه قاشق سنگین بشه و نتونیم باهاش هم بزنیم؛ بعد از اون با دست ورز داده و آرد رو اضافه میکنیم تا وقتی که خمیر به دست نچسبه ( آرد اضافی نزنید لطفاً !! ) یکم ورز میدیم ( بیشتر چه بهتر )، صافش میکنیم و میذاریم تو ظرف چرب شده ( نشه هم مهم نیست ولی اینطوری - چون خمیر رو لطیف تر میذاریم من - بعدا نمیچسبه به ظرف؛ ( عکس ش 2 ) روشو میپوشونیم و میذاریم جای گرم تا حداقل 1 ساعت ( عکس ش 3 )، بعد پانچش میکنیم خمیر رو (یعنی با مشت بادشو خالی میکنیم و یه ورز کوچولو ) و دوباره یه نیم ساعت دیگه استراحت میدیم (عکس ش 4)

 نان شیرمال - تصویر 2

 نان شیرمال - تصویر 3

حالا طبق عکسهای زیر بازش کرده و برش میدیم و سطحشو با برس سفیده ی زده شده میمالیم و مخلوط شکر و دارچین و جوز هندی رنده شده میپاشیم و گردو خرد شده ریخته و می بندیم ( شکر قهوه ای جای شکر معمولی هم خوبه، کشمش هم اضافه کنید خوبه ) و توی ظرف گرد میگذاریم و بعد روشونو با برس مخلوط زرده تخم مرغ زده شده با 1 ق شیر و زعفرون میمالیم و یک کم کنجد (در صورت تمایل)

 نان شیرمال - تصویر 4

 نان شیرمال - تصویر 5

 نان شیرمال - تصویر 6

 نان شیرمال - تصویر 7

فر رو با دمای 200 درجه سانیتگراد روشن میکنیم تا گرم شه و در آخر 20 دقیقه دیگر به خمیر استراحت میدیم ( به همین صورت روشو بپوشونید و استراحت بدید )

بسته به داغی فرتون میتونید در دمای 180 یا 200 درجه و حداقل 20 دقیقه بپزید. اگه فرتون خیلی خشکه کمی آب هم تو فر بذارید، اما من معمولا نمیذارم!

 نان شیرمال - تصویر 8
 نان شیرمال - تصویر 9

بعد از در اومدن از فر با برس روش عسل میکشیم.

دستور اختصاصی مامی سایت

ارائه دهنده: سامره صفری

мебель на заказ

کلمات کلیدی :
نظرات بییندگان :

بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشونه پیدا کنید.

مشاهده سایت نشونه