پیتزای سبزیجات


پیتزای سبزیجات


 


پیتزا در میان غذاهای سریع، علاقه مندان بسیاری دارد اما وقتی از افراد درباره نوع آن و مواد تشکیل دهنده اش می پرسیم، بیشترشان سوسیس و کالباس را پای ثابت این غذا می دانند در حالی که می توان از هر ماده غذایی دیگری برای تنوع بخشیدن به طعم این غذا استفاده کرد و با کمک این ترفند، بدغذاترین افراد را به غذا خوردن واداشت. پیتزای سبزیجات ما، راهی است برای ورود سبزیجات متنوع به برنامه غذایی شما که بهتر است برای امتحان هم که شده یک بار آن را میل کنید...

 

 

 

▪ مواد لازم: (برای چهار نفر)

 

ـ خمیر یک چانه

 

ـ هویج نگینی خرد شده یک لیوان

 

ـ ذرت ۵ قاشق غذاخوری

 

ـ کرفس ۵ قاشق غذاخوری

 

ـ نخودفرنگی ۵ قاشق غذاخوری

 

ـ قارچ خرد شده دو لیوان

 

ـ خامه ۱۰۰ گرم

 

ـ پنیرپیتزا به میزان دلخواه

 

ـ فلفل سیاه و آویشن به میزان دلخواه

 

ـ روغن کنجد ۴ قاشق غذاخوری

 

 

● طرز تهیه

برای تهیه پیتزایتان، ابتدا ظرفتان را با کمی روغن کنجد آغشته کنید و پس از پهن کردن خمیر در آن، سبزیجاتی را که از قبل بخارپز کرده و کمی تفت داده اید روی خمیر بریزید. در آخر، خامه مخلوط شده با فلفل و آویشن و نهایتاً پنیرپیتزا را اضافه کرده و به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه آن را در فر داغ قرار دهید و پس از طلایی شدن، آن را سرو کرده و از طعم هر برش آن لذت ببرید.

 

 

● هویج، ضدسرطان

حتما شنیده اید که مصرف هویج برای سلامتی چشم بسیار مفید است زیرا غنی ترین منبع پیش ساز ویتامین A (بتا کاروتن) در بین سبزیجات به شمار می رود. بتاکاروتن جزو خانواده کاروتنوییدها بوده و یک آنتی اکسیدان بسیار قوی است و باعث بهبود عملکرد ایمنی بدن می شود و از سلول های بدن در برابر رادیکال های آزاد محافظت کرده نهایتا خواص ضد سرطانی دارد. هویج در کاهش کلسترول خون نیز نقش به سزایی داشته و به این وسیله قادر است از بروز بیماری های قلبی جلوگیری کند. یادتان نرود که بخارپز کردن هویج به جذب بهتر بتاکاروتن کمک می کند.

 

 

● ذرت، تقویت کننده قلب

این سبزی به دلیل اسید فولیک فراوان از بروز بیماری های قلبی جلوگیری کرده و فیبر بالای آن حرکات روده ای را افزایش و احتمال ابتلا به سرطان کولون را کاهش می دهد. فراموش نکنید که مصرف روزانه یک لیوان ذرت تامین کننده ۲۳ درصد نیازروزانه افراد به فیبر، ۱۹ درصد نیاز روزانه به اسیدفولیک و ۱۸ درصد نیاز روزانه به نیاسین (B۳) است. ویتامین B۳ از طریق کاهش کلسترول خون در کاهش احتمال بروز بیماری های قلبی بسیار موثر است.

 

 

● کرفس، کم کالری

کرفس پتاسیم بالایی دارد به طوری که در ۱۰۰ گرم از آن ۳۲۰ میلی گرم از این ماده معدنی وجود داشته و مصرف مرتب آن به کنترل فشار خون کمک می کند. به علاوه وارد کردن این سبزی به برنامه غذایی افراد میزان کالری دریافتی شان را به حداقل می رساند. فراموش نکنید که این سبزی فیتالدیید فراوانی داشته و این ماده یک آرام بخش کامل است.

 

 

● نخودفرنگی، رفیق قلب

این سبزی دارای پتاسیم، اسید فولیک و آهن است و در کل هر ۱۰۰ گرم از آن کالری نسبتا بالایی دارد بنابراین برای کسانی که اضافه وزن دارند توصیه می شود که کمتر از آن استفاده کنند. به علاوه، این سبزی حاوی مقادیر مناسبی از اسیدفولیک و ویتامین B۶ است. این دو ماده مغذی باعث کاهش ساخت هموسیستئین در خون شده و علاوه بر اینکه میزان بروز بیماری های قلبی را کاهش می دهند.

 

 

● قارچ، کنترل کننده فشار خون

قارچ فاقد کلسترول و سدیم است. قارچ همچنین حاوی انواع ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر می باشد و در کل یک سبزی مناسب برای پیشگیری از بیماری های قلبی به حساب آمده و خوشبختانه به ذایقه ما ایرانی ها خوش می آید. جالب است بدانید که خوردن پنج عدد قارچ متوسط ۵۰ درصد از نیاز روزانه افراد را به ماده معدنی مس تامین خواهد کرد. مس در ساخت گلبول های قرمز نقش به سزایی دارد. حتما می دانید که پتاسیم موجود در قارچ نیز در کنترل فشار خون موثر است.

 

 

● پنیر پیتزا و روغن کنجد

پنیر پیتزا ارزش غذایی بالایی دارد و منبع غنی از پروتئین، چربی، کلسیم، فسفر است. پس اگر اضافه وزن دارید، بهتر است کمتر از آن استفاده کنید.اما روغن کنجد نه فقط کلسترول بدن را بالا نمی برد بلکه موجب کاهش آن می شود و باعث پایین آمدن سطح تری گلیسرید و کلسترول بدن و کاهش بروز بیماری های قلبی عروقی می شود. روغن کنجد تاثیر بسیار زیادی در کاهش فشار خون در افرادی که از فشار خون بالا رنج می برند نیز دارد.

 

 

● برای نگهداری پیتزا

شما می توانید باقی مانده پیتزای سبزیجات تان را به مدت سه تا چهار روز در یخچال نگهداری کنید. باید توجه داشته باشید که حداقل در عرض مدت کوتاه، حدوداً دو ساعت پس از سرو و مصرف کردن آن، به منظور کاهش خطر بیماری هایی که از طریق غذای فاسد منتقل می شود در داخل یخچال (البته در ظرفی دربسته) بگذارید.

 

 

● اگر اضافه وزن دارید

 

اگر چاق هستید و برشی از این پیتزا را هوس کرده اید، بهتر است خمیر استفاده شده در آن را کمی نازک تر بگیرید. از ذرت و نخودفرنگی کم کرده و به جای آنها بیشتر از هویج، قارچ، کرفس و حتی فلفل دلمه ای استفاده کنید. در ضمن، خامه را به کل فراموش کرده و فقط کمی روی آن پنیر پیتزا بریزید.

 

● اگر فشار خون دارید

 

فشارخونی ها بهتر است در این غذا از سس و نمک کمتر استفاده کنند و به جای آنها مقدار کرفس و قارچ را بیشتر کرده و به آن چند حبه سیر تازه نیز اضافه کنند. اینها سبزیجاتی هستند که به کنترل فشار خون کمک می کنند.

 

● اگرچربی خون دارید

 

در صورت داشتن چربی خون نیز مصرف تمامی این سبزیجات در کنار گوجه فرنگی و جوانه گندم البته با محدود کردن مقدار ذرت و نخودفرنگی می تواند غذای مفیدتری را در اختیار شما قرار دهد.

 

 

 

   فرناز قماشچی

کلمات کلیدی :
نظرات بییندگان :

بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشونه پیدا کنید.

مشاهده سایت نشونه